fbpx

Pivoterende deur

Elegant en eenvoudig.

Een pivoterende deur, ook wel taatsdeur genoemd, draait om zijn eigen as. Dit wil zeggen dat er een weinig zichtbaar draaisysteem aan het plafond en op de vloer verankerd is, waardoor deze deuren naar beide zijden kunnen openen en open blijven staan op 90°. 

Door het gebruik van een hoogwaardig softclose systeem vallen ze tevens elegant en geluidsloos dicht.

FerroArtis_Traditional_4
FerroArtis_Traditional_1

Voordelen

 • Uniek en Opvallend Design: Pivoterende stalen deuren hebben een uniek draaimechanisme waarbij het draaipunt zich meestal in het midden of dichtbij de vloer bevindt. Dit creëert een opvallend designelement dat een eigentijdse en luxe uitstraling geeft aan elke ruimte.
 • Grote Openingshoeken: Pivoterende deuren kunnen een bredere openingshoek bereiken dan traditionele scharnierdeuren, waardoor er een naadloze overgang ontstaat tussen binnen- en buitenruimtes en een gevoel van ruimtelijkheid wordt bevorderd
 • Soepele Bediening: Het pivoterende mechanisme zorgt voor een moeiteloze bediening van de deur, zelfs bij grote afmetingen. Hierdoor kunnen zelfs zeer grote deuren gemakkelijk worden geopend en gesloten.
 • Flexibele Maatwerkopties: Net als andere stalen deuren kunnen stalen scharnierdeuren volledig op maat worden gemaakt om te voldoen aan de specifieke eisen van de klant, inclusief afmetingen, ontwerp en glaskeuze.
 • Maximale Lichtinval: Stalen deuren hebben vaak grote glasoppervlakken, waardoor ze overvloedig natuurlijk licht in de ruimte laten stromen.
 • Esthetische Aanvulling: Door de combinatie van duurzaam staal en elegant glas voegen stalen scharnierdeuren een unieke esthetische uitstraling toe aan een interieur, die kan variëren van industriële tot moderne en klassieke stijlen.

UNIEKE KENMERKEN EN ONTWERPEN

Met hun onderscheidende kenmerken en veelzijdige ontwerpen zijn onze stalen pivotdeuren de belichaming van esthetische perfectie.

Elegante Slanke Profielen: Onze stalen deuren worden gekenmerkt door slanke en elegante profielen die een subtiele en toch opvallende uitstraling geven aan elke ruimte. De strakke lijnen en minimalistische details creëren een verfijnde esthetiek die naadloos aansluit bij moderne en klassieke interieurstijlen.

Vrijheid in Glaskeuze: Met een scala aan glasopties bieden onze stalen pivotdeuren jou de vrijheid om de mate van transparantie en privacy aan te passen. Kies uit helder glas voor maximale lichtinval, matglas voor een vleugje elegantie, of getint glas voor een vleugje mysterie.

Oneindige Maatwerkopties: Elke ruimte is uniek, en daarom worden onze stalen pivotdeuren volledig op maat gemaakt om te voldoen aan jouw specifieke eisen. Van deurbreedte tot hoogte en ontwerp, jouw visie wordt werkelijkheid met onze meesterlijke maatwerkopties.

Verrassende Functionaliteit: Met het soepele pivotmechanisme bieden onze stalen pivotdeuren niet alleen een verbluffende esthetiek, maar ook een verrassende functionaliteit. Geniet van een moeiteloze en vloeiende bediening, waardoor het openen en sluiten een plezierige ervaring wordt.

FerroArtis_Traditional_10
FerroArtis_pivoterende deur

Pivotscharnieren

Deze scharnieren zijn ontworpen om bovenop een afgewerkt massief oppervlak te worden gemonteerd, zonder dat er ingebouwde bevestigingen nodig zijn. Het scharnier wordt aan de binnenzijde van de deur gemonteerd en blijft dus onzichtbaar na montage.

We boren 45mm in de vloer waardoor dit geen probleem is voor woningen met vloerverwarming.

Optioneel deurkader

Een pivoterende deur laat zich kenmerken door scharnieren die verankeren aan het plafond en aan de vloer, waardoor er geen deurkader nodig is. Wenst u echter wel een kader is dit natuurlijk mogelijk. Dit is vooral interessant voor mensen die een voorkeur hebben voor een eerder traditioneel uitzicht, maar kan evenals gebruikt worden als oplossing voor als u plinten heeft waardoor de spatie tussen deur en muur te groot wordt.

FerroArtis_pivoterende deur met zijkander
FerroArtis_scharnierdeur

Deurgreep

Onze standaard deurgreep is zorgvuldig geselecteerd om naadloos te passen bij de esthetiek van onze stalen schuifdeuren. Maar we realiseren ons dat uw visie uniek is, en daarom moedigen we u aan om te experimenteren en te kiezen voor een deurgreep die uw persoonlijke stijl weerspiegelt.

 

Als u op zoek bent naar iets specifieks, iets dat uw deurontwerp naar een hoger niveau tilt, staan wij klaar om aan uw wensen te voldoen.

FerroArtis_Traditional_11

Offerte

Voor een snelle en vrijblijvende offerte, klik op de onderstaande knop. 

Inbegrepen in de prijs

 • Opmeting
 • Plaatsing
 • Transport
 • Standaard handgreep
 • Helder veiligheidsglas (bekijk hier andere glassoorten)

Galerij

FerroArtis_Traditional_1
FerroArtis_pivoterende deur
FerroArtis_Traditional_3
342187197_250919717335457_7934433265919577221_n
Ferro Artis enkele deur - Pivot
FerroArtis_Traditional_7
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
FerroArtis_pivoterende deur met zijkander
DSC_0274
FerroArtis_Minimal_2
FerroArtis_Traditional_10